HTML

4 kerékvető

Forma-1, ahogy mi látjuk. Szubjektív lesz, előre szóltunk. Négyen írjuk a posztokat, elvileg kevés dologban értünk egyet és ez így lesz jó.

Utolsó kommentek

  • csakazeto: @vzsot: ez nagyon fáj, de sajnos igaz lehet. (2012.06.11. 09:28) Figyelj csak Button!
  • PolarbeaR: Na ne, ez ugye Photoshop?? :D (2012.04.23. 01:34) Elnézést kérek.. :)
  • VajdaKriszti: Na, azert ez kicsit sok! Button tenyleg jol nez ki, es o is van elol, ezt ne hagyjuk figyelmen kivul. Szerintem jelzeserteke van! :) (2012.04.21. 21:44) Elnézést kérek.. :)
  • csakazeto: Örömmel jelentem, hogy végül sikerült egy szerkesztőségi gyűlést tartanunk. (2012.04.21. 19:41) Lássuk be, hogy nehéz ügy ez.
  • csakazeto: De jól néz ki Button. Mellette pedig az örökbe fogadott fia. (2012.04.21. 19:38) Elnézést kérek.. :)
  • Utolsó 20

Őket ajánljuk

Címkék

20 olvasó (1) alonso (9) balhé (1) barom (1) basszameg (1) bemutatkozás (3) briatore (1) button (15) Button (1) charlie (1) csapatok (1) di resta (1) dossza (4) eső (2) ferrari (4) flavio (1) forma 1 (3) futam (4) grosjean (2) haldoklik (1) hamilton (12) heidfeld (1) hírek (1) intro (1) kerékcsere (1) kimi (2) kína (1) kisasszonyok (1) kutya (1) lotus (2) maláj (1) malajzia (2) maldonaldo (1) mansell (1) massa (3) mclaren (12) meleg (1) mercedes (7) messi (1) minden (1) montoya (1) műbalhé (1) nagy király (1) nehéz (1) női versenyző (1) no komment (1) pastor (1) péntek (1) perez (2) raikkonen (6) rbr (3) rosberg (6) schumacher (9) szabadedzés (1) üzemanyag (1) válság (1) vettel (10) vicc (1) világbajnok (1) webber (3) williams (1)

2012.04.26. 23:12 PolarbeaR

Girlpower!

 

A gyengébbik nem a Forma-1-ben körülbelül olyan jelenség, mint a mag az iparilag magozott meggybefőttben; elvétve található. Bizonyára sokan a nő és a Forma-1 szavak kapcsán a versenyek végén a pódium felé igyekvő pilótákat fegyelmezett sorban tapsikolva fogadó, egyenletesen mosolygó, dekoratív leányzókra asszociálnak. Másik opció a futam előtti a rajtrácson a pilóták nevét és rajtszámát táblán hirdető hasonló adottságú hölgyek bevillanása. Pedig szerepeltek már vezetői poszton is a sportágban. Az első fecske már 1958-ban feltűnt, de a pontokban mérhető siker csak a '70-es évek derekán volán mögé pattanó olasz Lella Lombardinak jutott részéül. Igaz, ő sem akasztotta ki a számlálót a maga fél pontocskájával. A '76-os bajnokságban újabb női rekord született, ekkor egy időben 2 hölgynek is örülhetett a Forma-1, ezt követően azonban érdekes módon nem folytatódott a tendencia, továbbra sem burjánzanak ebben a hagyományosan igen férfias sportágban. Az utóbbi időben azonban úgy tűnik, lendületet vettek a szebbik nem képviselői.

Lássunk csak néhány eseményt a közelmúltból. Az már talán előrejelezhetett valamit , hogy 2 évvel ezelőtt a FIA létrehozott egy bizottságot Women & Motor Sport Commission néven, amely a nők részvételét hivatott támogatni mindenféle motorsportban. Idén pedig már egészen sok minden történt. Bár a pilóták mögötti csapatokban nem is annyira ritka a női munkaerő jelenléte, Monisha Kaltenborn kiemelkedő pozíciója egyedi jelenség, aki jelenleg a Sauber vezérigazgatója, de nemsokára az első női csapatfőnök lehet belőle Peter Sauber visszavonulásával. Ami pedig talán még ennél is izgalmasabb, az a nemrég igazolásra került két új tesztpilóta, Susie Wolff a Williamsnél és María de Villota a Marussiánál.

De mit szólnak a sportágban érintett urak a nők szerepléséhez? Button egyszer igen nyersen talált nyilatkozni a témában az FHM magazinnak; szerinte egy nagy keblekkel megáldott nő sosem érezné kényelmesen magát Forma-1-es autóban ülve, ráadásul a háttérben dolgozók figyelmét is elvonná (nyilván a férfiakra gondolt) . Nincs egyedül a kétkedéssel, például Kovalainen is hangot adott már annak a véleményének, hogy egy nő szerinte nem lehet elég jó kondiban ehhez a sporthoz, és Martin Whitmarsh szerint is túl nagy teher számukra a verseny során fellépő gravitációs erő. Michael Schumacher ellenben egyenesen támogatja a versenyzői ambíciókkal bíró nőket. Nem kifejezetten a Forma-1 területén, de a Women of Australian Motor Sport bizottsága mellé állva segített egy fiatal nőknek szóló ösztöndíj program elindításában.

És nektek mi a véleményetek a témában? Lesz-e női dobogós valamikor az F1-ben?

Szólj hozzá!

Címkék: hírek női versenyző


A bejegyzés trackback címe:

https://4kerekveto.blog.hu/api/trackback/id/tr904475646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása